ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Το Καταφύγιο είναι από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Ναυπακτίας. Απέχει μόλις 33 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο. Βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεκινά περίπου από τα 500 μέτρα και φτάνει έως τα 1000 μέτρα, στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Μακρύορου.
Ένα καταπράσινο και εξαιρετικά γραφικό χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο στην βουνοπλαγιά.
Στο κέντρο του χωριού υπάρχει η πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κυριαρχεί ένας αιωνόβιος πλάτανος, με τα δύο παραδοσιακά καφενεία να συμπληρώνουν το σκηνικό. Παλιά μονοπάτια μέσα σε δάση, πλούσια πανίδα, ορεινά καταφύγια, βρύσες κρυστάλλινου νερού παντού, ποτάμια παραπόταμοι καταρράκτες και λίμνες, ανεβάζουν το τουριστικό ενδιαφέρον. Η περιοχή αυτή υπήρξε κατά την Τουρκοκρατία πραγματικό καταφύγιο λόγω του βραχώδους και απόκρημνου της περιοχής όπου βρίσκονται πολλά σπήλαια. Παλαιά ονομαζόταν Αμόρανη. Μετονομάσθηκε σε Καταφύγιο το 1925 και είναι από τα πιο ζωντανά χωριά της περιοχής με 256 κατοίκους.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site