ΑΙΤΩΛΙΚΟ η Βενετία της Αιτωλοακαρνανίας

Η γραφική κωμόπολη του Αιτωλικού είναι χτισμένη σε νησίδα, ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες Αιτωλικού και Μεσολογγίου.
Η νησιώτικη πολιτεία με τους 4.312 κατοίκους, το ιδιαίτερο χρώμα, τα παλαιά αρχοντικά και σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις μικρές πλατείες και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα αποτέλεσε στα χρόνια της Tουρκοκρατίας αξιόλογη ναυτική δύναμη και έγινε γνωστή για την ηρωική αντίσταση που πρόβαλε στους Τούρκους, ιδιαίτερα κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου.
Στο Αιτωλικό λειτουργεί κέντρο πληροφόρησης για τις λιμνοθάλασσες Αιτωλικού - Μεσολογγίου. Το Αιτωλικό βρίσκεται 12 χιλιόμετρα BΔ από το Μεσολόγγι.
Στα αξιοθέατα που μπορεί ο επισκέπτης να δει, περιλαμβάνονται :Η εκκλησία της Παναγίας
(αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου), με ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αιώνα, φορητές εικόνες, ιερά σκεύη και χρυσοκέντητο επιτάφιο.
Εδώ έγιναν οι πρώτες εθνοσυνελεύσεις των αντιπροσώπων της Pούμελης στην Επανάσταση του 1821 και η δίκη του Γεωργίου Καραϊσκάκη την 1η Απριλίου του 1824. .
Η εκκλησία των Ταξιαρχών, όπου στον προαύλιο χώρο του ναού μπορείτε να δείτε τον τάφο της κυρα-Bασιλικής, συντρόφου του Αλή πασά των Ιωαννίνων.
Εξαιρετικό είναι επίσης και το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη, όπου περιλαμβάνει έργα (χαρακτικά σε ξύλο και πέτρα, ζωγραφικά έργα, σχέδια κ.ά.) της χαράκτριας και ζωγράφου Βάσως Κατράκη (1914-1988), μαθήτριας του Γιάννη Κεφαλληνού και του Κωνσταντίνου Παρθένη.
Από γαστριμαργικής πλευράς, μπορείτε να απολαύσετε Αιτωλικιώτικο αυγοτάραχο και ψάρι.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site