1ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ

Με την συμμετοχή πέντε παιδικών χορωδιών, έκανε τα πρώτα του βήματα το 1ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης».
Η Παιδική Χορωδία Δήμου Σπάρτης, η Παιδική Χορωδία Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, η Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και η Δημοτική παιδική Χορωδία Ναυπάκτου « Μίκης Θεοδωράκης», ενθουσίασαν τους θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων το Σάββατο 11 Μαΐου 2013.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες παιδικές χορωδίες από την Αθήνα, την Σπάρτη, το Μεσολόγγι και την Άρτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του Δήμου Ναυπακτίας, διοργανωτή του παιδικού χορωδιακού Φεστιβάλ .
Περισσότεροι από 200 μικροί χορωδοί με τους συνοδούς τους βρέθηκαν στην πόλη της Ναυπάκτου για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ.
Το Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» είναι ένας νέος θεσμός που αγκαλιάζει με ιδιαίτερη αγάπη η πόλη.
Πλέον η Ναύπακτος θα διοργανώνει κάθε χρόνο ένα χορωδιακό φεστιβάλ, καθώς το Μάιο του 2014 θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» (ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν), που θα εναλλάσσεται με το Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ.
Στις παιδικές χορωδίες, που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών για τις εξαιρετικές τους προσπάθειες, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ συνοδοί και μαέστροι από τις χορωδίες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την όλη διοργάνωση, αλλά και την φιλοξενία από τον Δήμο Ναυπακτίας, δίνοντας ραντεβού για το 2ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης», στη Ναύπακτο.
Στο κλείσιμο του Φεστιβάλ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές ανανέωσε το ραντεβού, για το 2ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης», για τον Μάιο του 2015, στην πόλη της Ναυπάκτου.


"Τα Παιδιά Της Χορωδίας" Εθνικού Ωδείου Σπάρτης
Η Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα Παιδιά της Χορωδίας», ιδρύθηκε από τη διευθύντρια του Κυριακή Χελιώτη, τον Οκτώβριο του 2004.
Τη μουσική διδασκαλία και επιμέλεια είχε αρχικά η μεσόφωνος Ελένη Δάβου και από το 2008 συνεχίζει με τον βαθύφωνο Παναγιώτη Καριώτη
Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
Η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου Ιδρύθηκε το 1984.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνές φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που έγινε στην Πορτογαλία.
Πολλές οι συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες καθώς και πλούσια η δισκογραφία της. Μαέστρος ο Δημήτρης Τυπάλδος.
Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης»
Η παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» ξεκίνησε να λειτουργεί το 2004 με πρώτο μαέστρο τον Λάζαρο Θεοδωράκο. Από το 2007 αναλαμβάνει την χορωδία ο Μαέστρος Βαγγέλης Κοτρότσιος.
Έλαβε μέρος σε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Άρτας ,καθώς και σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου με μεγάλη επιτυχία.

Παιδική Χορωδία Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Η Παιδική Χορωδία Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2012 και αποτελείται από 45 παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Την διεύθυνση και την διδασκαλία της χορωδίας έχει αναλάβει ο Μαέστρος Δημήτρης Τυπάλδος.
Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.
Δημοτική Παιδική Χορωδία Ναυπάκτου "Μίκης Θεοδωράκης"
Η Δημοτική Παιδική Χορωδία «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ιδρύθηκε το 2005 και μετά από την αναστολή λειτουργίας της επανασυγκρατήθηκε το 2012.
Τα εβδομήντα μέλη της παιδικής χορωδίας, με την καθοδήγηση του μαέστρου Todor Kabakchiev δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα γεμάτη από μελωδίες και χαμόγελα.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site