«ΟΙΚΟθέατρο 2013»

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του «ΟΙΚΟθέατρου 2013».
Το «ΟΙΚΟθέατρο» υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη της Ναυπάκτου, από την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+ Μπλε και με την συνεργασία του Δήμου Ναυπακτίας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων , γονείς αλλά και απλούς πολίτες, σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Οι μικροί μαθητές με τη σημαντική βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την καθοδήγηση θεατρολόγου- ηθοποιού ,από τον Οκτώβριο του 2012 προετοίμασαν τις δικές τους μικρές παραστάσεις, εμπνευσμένες από οικολογικά παραμύθια, οι οποίες και παρουσιάστηκαν στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της Ναυπάκτου. Μια διαδικασία, με πρόβες, σκηνικά, κοστούμια κ.α., εμπλοκής εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.
Μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις, οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους μεταφέρουν μηνύματα προς την κοινωνία μας, δίνουν μαθήματα σεβασμού και πάνω απ’ όλα μας προβληματίζουν και ίσως μας κάνουν και πιο ενεργούςπολίτες. Οι πρώτες παραστάσεις ξεκίνησαν στις 2Ο Ιανουαρίου 2013 με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου και τις τάξεις Γ'1 και Ε'1 με τα έργα «Το χρυσόδεντρο που τραγουδούσε» της Τζέμης Τασάκου και « Δρακοπαραμύθι » της Αγγελικής Βαρελά, αντίστοιχα. Στις 27 Ιανουαρίου υλοποιήθηκαν παραστάσεις με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου και τις τάξεις Δ'1 και Γ'1& 2 με τα έργα «Το αστροπελέκι βρίσκει λύση με την ενέργεια» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και το « Σκουπιδιστάν » του Κώστα Μάγου, αντίστοιχα.
Στις 03 Φεβρουαρίου συνεχίστηκαν οι παραστάσεις από τα Δημοτικά Σχολεία Ναυπάκτου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου και του Δ.Σ. Ξηροπήγαγου που ανέβασαν τις θεατρικές παραστάσεις «Το Άρωμα των λουλουδιών» της Αν. Περιστεράκη - Ψυχογιού και το «Δωσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία» του Χρ. Καραϊσκου, αντίστοιχα. Η αυλαία έπεσε στις 10 Φεβρουαρίου, με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου την Γ’ τάξη και την θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή στο δάσος» του Θοδωρή Παπαϊωάννου και την ΣΤ’ τάξη και την θεατρική παράσταση « Το Βρωμοχώρι » της Σοφίας Ζαραμπούκα.
Οι πάνω από 1.000 θεατές κάθε ηλικίας παρακολούθησαν τις παραστάσεις και χειροκρότησαν τη προσπάθεια των πάνω από 150 μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Παρόντες στις παραστάσεις εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολις Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ναυπακτίας και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους και οι συγγραφείς Τζέμη Τασάκου και Βαγγέλης Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος της Δνσης Α’βάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτωλ/νίας καθώς και σχολικός περιφερειακός σύμβουλος Δ. Ελλάδας, μια και η δράση τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Συγχαρητήρια σε όλους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων Ναυπάκτου που συμμετείχαν, για την πολύ καλή δουλειά τους και τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν.
Ευχαριστούμε τις εκδοτικές εταιρίες και ιδιαίτερα τους συγγραφείς των παραμυθιών, που μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τα έργα τους ως έμπνευση για την υλοποίηση των θεατρικών παραστάσεων.

Ευχαριστούμε τις εταιρίες : ARLA FOODS A.Ε και ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την Ευγενική Χορηγία της Δράσης, καθώς και τον Χορηγό Επικοινωνίας Nafpaktia news.gr. Την ομάδα υλοποίησης του Πράσινο+Μπλε : τον θεατρολόγο - ηθοποιό Δημήτρη Σιούντα, τους τεχνικούς της ομάδας του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους εθελοντές της οργάνωσής μας για την προσφορά τους.
Θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια αισθητικής κυρία Βάσω Κυπαρίση με τις σπουδάστριες του ΕΠΑΣ Ναυπάκτου, που ανέλαβαν εθελοντικά για μία ακόμη χρονιά να βάψουν τα πρόσωπα των μικρών μαθητών για τις θεατρικές παραστάσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το «ΟΙΚΟθέατρο 2014» με την ευχή της ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής από τα σχολεία της Ναυπακτίας.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site