3ος χρόνος για το «ΟΙΚΟθέατρο»

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+ Μπλε συνεχίζοντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα οικολογίας και με την συνεργασία του Δήμου Ναυπακτίας, υλοποίει για τρίτη συνεχή χρονιά, σειρά Θεατρικών παραστάσεων για μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου με τίτλο «ΟΙΚΟθέατρο 2013».
Οι μικροί μαθητές με τη σημαντική βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την καθοδήγηση θεατρολόγου- ηθοποιού, προετοίμασαν τις δικές τους μικρές παραστάσεις, εμπνευσμένες από οικολογικά παραμύθια, οι οποίες και παρουσιάζονται στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της Ναυπάκτου.
Το ΟΙΚΟθέατρο ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2010, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει μαθητές εκπαιδευτικούς , γονείς αλλά και απλούς πολίτες, σε θέματα που αφορούν το σεβασμό προς το περιβάλλον ειδικά των νέων παιδιών. Μέσα από τα παιδικά παραμύθια γνωστών συγγραφέων που παρουσιάζουν στις θεατρικές παραστάσεις, οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους μας ταξιδεύουν, μεταφέρουν μηνύματα προς την κοινωνία μας, δίνουν μαθήματα σεβασμού και πάνω απ’ όλα μας προβληματίζουν.
Οι πρώτες παραστάσεις ξεκίνησαν στις 2Ο Ιανουαρίου 2013 με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου και τις τάξεις Γ'1 και Ε'1 με τα έργα «Το χρυσόδεντρο που τραγουδούσε» της Τζέμης Τασάκου και « Δρακοπαραμύθι » της Αγγελικής Βαρελά, αντίστοιχα.
Οι μικροί μαθητές έστειλαν, μηνύματα για την σημασία και την χρησιμότητα του δάσους , αλλά και την ρύπανση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.
Στις 27 Ιανουαρίου 2013 υλοποιήθηκαν παραστάσεις με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου και τις τάξεις Δ'1 και Γ'1 & 2 με τα έργα «Το αστροπελέκι βρίσκει λύση με την ενέργεια» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και το « Σκουπιδιστάν » του Κώστα Μάγου, αντίστοιχα.
Οι μικροί μαθητές έστειλαν, μηνύματα για την σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την ρύπανση από τα σκουπίδια και την ανακύκλωση.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας και όχι μόνο,
χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κα Παϊσίου Γλυκερία τάξης Γ'1 και κυρία Τσουκαλά Βικτωρία τάξης Ε'1 , και τον καθηγητή εικαστικών Βασίλη Λουκόπουλο, τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου θεατρολόγο κα Ζέρβα Τέτη της Δ'1 τάξης και την κα Νούσιου Ευαγγελία της Γ'1 τάξης για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να περάσουν μηνύματα για το περιβάλλον στους μικρούς μαθητές μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις.

Παρόντες στις παραστάσεις εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κος Σταυρόπουλος Κώστας οι συγγραφείς κα Τζέμη Τασάκου και Βάγγέλης Ηλιόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος της Δνσης Α’βάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτωλ/νίας και υπεύθυνος περιβαλλοντικών δράσεων κος Θοδωρής Τσιλίκας, μια και η δράση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Οι επόμενες παραστάσεις είναι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 με τα Δημοτκά Σχολεία Ναυπάκτου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου και του Ξηροπήγαγου που ανεβάζουν τις θεατρικές παραστάσεις «Το Άρωμα των λουλουδιών» της Αν. Περιστεράκη - Ψυχογιού και το «Δωσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία» του Χρ. Καραϊσκου.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 με το 6ο Δ.Σ. Ναυπάκτου Γ’ τάξη και την θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή στο δάσος» του Συλλόγου εκπαιδευτικών Ύδρας και την ΣΤ’ τάξη του 6ου Δ.Σ. Ναυπάκτου και την θεατρική παράσταση « Το Βρωμοχώρι » της Σοφίας Ζαραμπούκα.
Συγχαρητήρια σε όλους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων Ναυπάκτου που συμμετέχουν, για την πολύ καλή δουλειά τους.
Ευχαριστούμε τις εκδοτικές εταιρίες και ιδιαίτερα τους συγγραφείς των παραμυθιών, που μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τα έργα τους ως έμπνευση για την υλοποίηση των θεατρικών παραστάσεων.
Ευχαριστούμε τις εταιρίες : ARLA FOODS A.Ε και ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την Ευγενική Χορηγία της Δράσης, καθώς και τον Χορηγό Επικοινωνίας Nafpaktia news.gr. Την ομάδα υλοποίησης του Πράσινο+Μπλε : τον θεατρολόγο - ηθοποιό Δημήτρη Σιούντα, τους τεχνικούς της ομάδας του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους εθελοντές της οργάνωσης για την προσφορά τους.
Θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια αισθητικής κυρία Βάσω Κυπαρίση με τις σπουδάστριες του ΕΠΑΣ Ναυπάκτου, που ανέλαβαν εθελοντικά να βάψουν τα πρόσωπα των μικρών μαθητών για τις θεατρικές παραστάσεις.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site