ανακύκλωση τηγανέλαια…

Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να ρίχνουμε το λάδι μετά το τηγάνισμα στο νεροχύτη.
Σε περιοχές, όμως, που δεν υπάρχει επεξεργασία αποβλήτων, το «τηγανόλαδο» κατευθύνεται στη θάλασσα και στα ποτάμια, συμβάλλοντας έτσι στη διατάραξη της τροφικής αλυσίδας με βαρύτατες επιπτώσεις, στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα και κατ’ επέκταση στην υγεία μας.
Ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα «τηγανέλαια» μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού υποστούν μία πρώτη επεξερ¬γασία για την παραγωγή βιοκαυσίμων, που ρυπαίνουν πολύ λιγότερο το περιβάλλον από τα συμβατικά καύσιμα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και την Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», στην προσπάθεια να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα να συνεισφέρουν σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα των ημερών μας, αυτό της θέρμανσης των Σχολείων λόγω της περικοπής των απαιτούμενων κονδυλίων και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου υλοποιούν δράση συλλογής και ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων από τα νοικοκυριά, με αντισταθμιστικό όφελος για το σχολείο.
Σε συνεργασία με αρκετά Σχολεία της Ναυπάκτου, μοιράστηκαν 3.000 μπουκάλια του 1,5 lit σε μαθητές για να φέρουν στο σχολείο τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια του σπιτιού τους, με στόχο να τα ανακυκλώσουμε και ανάλογα με την ποσότητα που θα συγκεντρώνει το κάθε σχολείο ως αντισταθμιστικό όφελος θα παραλάβει ανάλογη ποσότητα πετρελαίου Θέρμανσης, καλύπτοντας μέρος των αναγκών του.
Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον, ευαισθητοποιούμε τα νέα παιδιά, ενώ παράλληλα βοηθάμε σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση για την θέρμανση των σχολείων μας.
Η δράση θα διαρκέσει όλο το 2013 και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα συνεχιστεί και το 2014.
Μη χύνετε τα καμένα λάδια στον νεροχύτη σας. Ας τα ανακυκλώσουμε.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site