17 τόνοι από Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Από τις 7 Απριλίου 2012 ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας που υπεύθυνος είναι ο Δήμος Ναυπακτίας , υλοποίησε ένα πεντάμηνο πρόγραμμα για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος που έληξε τον Σεπτέμβριο, ειδικό container βρέθηκε σε κάθε γειτονιά της Ναυπάκτου, αλλά και στις δημοτικές ενότητες Χάλκειας, Αντιρρίου, Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης και σε αντίστοιχες ενότητες των δήμων Δωρίδας και Θέρμου.
Οι δημότες, κατά την επίσκεψη του container, είχαν την δυνατότητα να απορρίψουν παλιές και άχρηστες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και τα οφέλη από αυτή.
Η ποσότητα των προς ανακύκλωση συσκευών κατά το πεντάμηνο της δράσης αυτής ξεπέρασε τα 12.300 κιλά, ενώ μαζί με αυτές που οι πολίτες απέθεταν είτε απευθείας στην έδρα ή κατόπιν ενόχλησης τους για αποκομιδή από τον Δήμο, η συνολική ποσότητα έφθασε στα 17. 300 κιλά.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site