« Ο Κήπος της Εδέμ »

Θα μπορούσε να είναι «ο κήπος της Εδέμ», εκεί στη πεδιάδα του Μόρνου, η έκταση των 10 περίπου στρεμμάτων στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου, που λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια, μια «κιβωτός» βιολογικής εκτροφής ζώων.
Δημιουργός της ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, δέκα περίπου χρόνια τώρα.
Άλογα καθαρόαιμα, φρίζιαν και αράβικα, ελάφια και τάρανδοι, λάμα, στρουθοκάμηλοι και πόνι, αντιλόπες, καγκουρώ και βουβάλια σκοτσέζικα, καμήλα ασιάτικη και διαφόρων ειδών γιδοπρόβατα όπως τα άγρια, τα μοφλόν, Ιμαλαΐων, ανκορά, Καμερούν, κουασάν, γουρούνια και αγριογούρουνα, κουνέλια, λαγοί, τσιντσιλά, είναι μερικά από τα είδη που ενδημούν πλέον στο …Ξηροπήγαδο.
Από το φτερωτό βασίλειο, πάπιες του Αμαζονίου, κύκνοι λευκοί και μαύροι, χήνες, αγριόχηνες, αιγυπτιακές, χαβανέζικες, καναδέζικες, ασιατικές αλλά και φασιανοί, παγόνια και περιστέρια, είναι οι τρόφιμοι.
Πολλά είναι τα σχολεία από την περιοχή αλλά και διάφορα μέρη της Ελλάδας, που επισκέπτονται το κτήμα για να δουν τα ζώα.
«Τα πρώτα ζώα που ξεκίνησα να φέρνω ήταν ελάφια, άλογα πόνι και κατσίκια», μας αναφέρει, «μετά άρχισε να επεκτείνεται η επιχείρηση και φέραμε περισσότερα είδη.
Τα διάφορα ζώα τα πουλάω και σε ιδιώτες και σε πάρκα σε όλη την Ελλάδα, μεγαλύτερη όμως χαρά είναι που μπορούν να τα επισκεφτούν και να τα γνωρίσουν τα παιδιά », συμπληρώνει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος.
Σίγουρα είναι μοναδικό, αυτό που συμβαίνει εκεί στο Ξηροπήγαδο, και μόνο ένα οργανωμένο πάρκο μπορεί να έχει τόσα πολλά είδη και ράτσες, από το ζωικό βασίλειο.
Και όμως όλα έχουν να κάνουν με το μεράκι και την αγάπη του ιδιοκτήτη για αυτό που κάνει.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site