Συνέντευη Professional Sinnerz

"Αν δεν βάλουμε μια τάξη,
δυστυχώς δε μας σώζει τίποτα"


Επτά χρόνια « συγκροτιακού » βίου μετράνε οι Professional Sinnerz.
Με μεθοδικά βήματα, κατάφεραν να συγκαταλέγονται στις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις του εγχώριου hip hop.
Ο MC Αδάμαντας και ο DJ/παραγωγός Tyler έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, τa “Enter Purgatory” και “Nothing is A Coincidence”. Τώρα ετοιμάζονται για το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο “Scarred Individuals”.
Απαντούν με ευθύτητα στις ερωτήσεις του περιοδικού μας.

1. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα του περιβάλλοντος ο κόσμος σήμερα το βλέπει ως ένα πρόβλημα της «μόδας» ή ως ένα σημαντικό θέμα που επηρεάζει ολοένα και περισσότερο καθημερινά τη ζωή του ;

Το πρόβλημα του περιβάλλοντος έχει φτάσει στο maximum και πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν πλέον εύκολες λύσεις, για να μην πούμε καθόλου λύσεις. Δεν είναι εύκολο ο καθένας από εμάς να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, γιατί δυστυχώς εμείς οι ίδιοι έχουμε κάνει τα χειρότερα. Και σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές συνέπειες, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

2. Η Ελλάδα είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη με οικολογική συνείδηση. Που πιστεύετε ότι οφείλεται ;

Δεν πιστεύουμε πως έχουμε οικολογική συνείδηση ως λαός, για αυτό και συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που αν και δεν είναι αγροτικές τόσο όσο η Ελλάδα, σέβονται το πράσινο, κάνουν ανακύκλωση στα σκουπίδια τους, δεν χαραμίζουν το νερό και φυσικά δεν πετάνε τα σκουπίδια τους όπου να είναι. Δυστυχώς στην Ελλάδα δε σεβόμαστε ούτε το πεζοδρόμιο που είναι έξω από το σπίτι μας.

3. Ποιος ευθύνεται κατά την γνώμη σας περισσότερο για τη σημερινή κατάσταση ;

Κατά πρώτον οι κυβερνήσεις, οι οποίες δεν κάνουν τις σωστές κινήσεις για να αποτρέψουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και κατά δεύτερο ο κάθε άνθρωπος από μόνος του, που αν και γνωρίζει ότι το θέμα του περιβάλλοντος δεν έχει άλλο περιθώριο, δεν κάνει απολύτως τίποτα και σχεδόν αδιαφορεί.


4. Ποιος ο ρόλος και η θέση που παίρνουν οι νέοι σήμερα απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα ; Αδιαφορούν, ενδιαφέρονται ;

Λίγοι νέοι ενδιαφέρονται πραγματικά και αυτό είναι κατά τη γνώμη μας λογικό, γιατί σήμερα οι νέοι έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που τους απασχολούν.
Ίσως στο υποσυνείδητο τους να κρύβεται κάποιο ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς εάν δεν υπάρξει κάποιο σύστημα που να σέβεται τον άνθρωπο κατ’ αρχάς και τον πλανήτη που ζούμε, δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να περιμένουμε από κανένα να κάνει το σωστό.

5. Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει στην πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά και στη συμπεριφορά των ανθρώπων σήμερα, σε ότι αφορά το περιβάλλον.

Η αδιαφορία από όλους για όλα. Τίποτε άλλο.

6. Μιλήστε μας για τις δικές σας προσωπικές περιβαλλοντικές ανησυχίες και προβληματισμούς.

Θεωρούμε ότι το νερό είναι το πιο σημαντικό αγαθό που πρέπει να διαφυλάξουμε.
Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε νερό να πιούμε, όπως συμβαίνει στην Κύπρο. Τότε να δούμε τι θα κάνουμε.. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

7. Ποια είναι η γνώμη σας για την υπερκατανάλωση, η οποία εξαντλεί τις φυσικές πηγές στον πλανήτη ;

Έπρεπε να υπάρχει κάποιο μέτρο για όλα τα αγαθά του πλανήτη. Δυστυχώς ο άνθρωπος πρώτα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του και μετά βλέπει τη ζημιά που έχει προκαλέσει. Γι’ αυτό εξάλλου βρισκόμαστε και σε αυτή την κατάσταση σήμερα.


8. Έχετε ποτέ συμμετάσχει σε δραστηριότητες για την προστασία του περιβάλλοντος και πως ;

Δεν έχουμε συμμετάσχει. Πιστεύουμε, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, πως η λύση είναι στα χέρια των κυβερνήσεων. Αν δε βάλουν μια τάξη, δυστυχώς δε μας σώζει τίποτα.


9. Με σύνθημά μας το «σκέψου παγκόσμια… δράσε τοπικά», ξεκινήσαμε στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, προσπάθεια ενημέρωσης της νεολαίας για τις κλιματικές αλλαγές.
Πιστεύετε ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά ; ή είναι προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα.

Καλό είναι ο καθένας από εμάς και οι τοπικές κοινωνίες να κάνουν ότι μπορούν.
Αλλά δυστυχώς για μας, όπως σας είπαμε, πιστεύουμε ότι είναι στα χέρια των κυβερνόντων το να αλλάξουν τις συνειδήσεις του κόσμου και τις συνήθειές του.
Σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι παγκόσμια για να έχει αποτέλεσμα.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site