«Χειροτεχνήματα ψυχής»

Με υλικά που ο χρόνος έχει πάνω τους αφήσει τη σφραγίδα του ανεξίτηλα, δημιουργεί έργα τέχνης η Γιάννα Κατσίμπα, στο κατάστημα – εργαστήριο, που τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει στη καρδιά της Ναυπάκτου, εκεί στο Στενοπάζαρο.
Όσοι θα κάνουν μια βόλτα από το γραφικό δρομάκι της Ναυπάκτου, είναι σίγουρο ότι θα την δουν να δημιουργεί, εκεί έξω από το κατάστημά της.
Το «χειροποίητο», είναι η μεγάλη της αγάπη.
Με γήινα υλικά δημιουργεί χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, ζωγραφίζοντας σε ξύλο, σε πέτρα, σε ύφασμα και σε ότι παλιό μπορεί να του δώσει τη δική της επιπρόσθετη αξία, μια και ο χρόνος που περνάει από πάνω τους μετράει!
Λάτρης της τέχνης, σπούδασε χορό, θεατρικά σκηνικά και ζωγραφική στη Θεσσαλονίκη.
Γυρίζοντας τα γύρω χωριά συλλέγει «παροπλισμένα» παλιά αντικείμενα και ότι παραπέμπει στο παλιό, αναδεικνύοντας αυτά με τον ξεχωριστό τρόπο που εκείνη γνωρίζει.
«Το φυσικό υλικό, αφού πέρασε μέσα από το χρόνο για να φτάσει εδώ και το άντεξε η γη, για μένα σημαντικό είναι να συνεχίσει να περνάει μέσα από το χρόνο» μας είπε, δείχνοντάς μας κάποια ζωγραφισμένα θαλασσόξυλα.
Εκτός από τα διακοσμητικά αντικείμενα δημιουργεί και διάφορα μικρά έπιπλα κάνοντας πραγματικότητα την φαντασία αυτών που τα εκτιμούν.
Ενθουσιασμένη με το Στενοπάζαρο, έχει ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων καταστημάτων να της επιτρέψουν να τα ζωγραφίσει, ενώ αντί για εγκαίνια μας υπόσχεται πως θα κάνει τσίπουρα τον Σεπτέμβριο.



  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site