« Καθαρίζω στο Λούρο »

Μια πρωτοβουλία που ξάφνιασε τους λουόμενους στην παραλία του Λούρου της Αιτωλοακαρνανίας, όταν γύρω στις 11 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους εθελοντές με σακούλες , γάντια και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια από την παραλία, παροτρύνοντας μάλιστα τους λουόμενους να συμμετάσχουν.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Οινιάδων, την διοργάνωση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ Μεσολογγίου και της Νεολαίας Οινιάδων, Μεσολογγίου και Αιτωλικού η προσπάθεια.
Οι εθελοντές φορώντας μπλουζάκια με σύνθημα ΚαθαρίΖΩ στο Λούρο 13/6/10
χωριστήκαν σε δύο ομάδες οι οποίες ξεκίνησαν από τις άκρες της παραλίας καθαρίζοντας, για να συναντηθούν στο μέσον και να φορτώσουν τις γεμάτες από απορρίμματα σακούλες τους στα αυτοκίνητα.
Μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη εθελοντισμού που αν και δεν κινητοποίησε τους λουόμενους, είναι βέβαιο ότι τους έκανε να αισθανθούν ένοχα.
Οι περισσότεροι εθελοντές δεν ήταν άλλοι από απλοί πολίτες που κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν και οι ίδιοι την πανέμορφη παραλία του Λούρου.
Μια πράξη ευθύνης των ίδιων των πολιτών και ένα δείγμα κοινωνικής προσφοράς και συμπεριφοράς.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site