«Όρνιθες» 3ο Δημοτικό Ναυπάκτου

Συνεχίζοντας τις πρωτοπόρες δράσεις τους , για μια ακόμα φορά, μας εξέπληξαν θετικά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.
Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ιωάννας Σκρεμμύδα και Χριστίνας Κοσμά, οι τριάντα επτά μαθητές και μαθήτριες των δυο τμημάτων της Δ’ τάξης του Σχολείου ανέβασαν την κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας.
Σε μια εξαιρετική βραδιά οι λιλιπούτειοι ερμηνευτές απέδωσαν με ξεχωριστό τρόπο τους ρόλους τους, λειτουργώντας ο κάθε ένας χωριστά, αλλά ταυτόχρονα και σαν σύνολο παρουσιάζοντας πραγματικά μια υπέροχη παράσταση που ξεπερνούσε μάλιστα και τα μέτρα τους!
Οι δεκάχρονοι μαθητές απέδειξαν ότι σχολείο δεν είναι μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας, και αδιαφορώντας για την κούραση των δυο μηνών, που κράτησαν οι πρόβες, αλλά και το άγχος της τελευταίας στιγμής, κατάφεραν να τους χειροκροτούν οι εκατοντάδες θεατές με το τέλος της παράστασης, για αρκετά λεπτά της ώρας.
Ανάμεσα στους τυχερούς που παρακολούθησαν την παράσταση στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας ήταν ο αντινομάρχης, υπεύθυνος σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, Παναγιώτης Κατσούλης, οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης και Πυλήνης Γιάννης Μπουλές καθώς και ο νομαρχιακός σύμβουλος Βασίλης Μπαρπαγιάννης.
Εμψυχωτής της πραγματικά δύσκολης αυτής προσπάθειας, μαθητών και εκπαιδευτικών, ήταν ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, Κώστας Κανέλλος, που από την πρώτη στιγμή τοποθέτησε ψηλά τον πήχη, κάνοντας πράξη την ιδέα των εκπαιδευτικών και μάλιστα κατόρθωσε να παιχτεί το έργο σε ένα αρχαίο θέατρο μετά από τις σχετικές αδειοδοτήσεις.
Την κωμωδία «Όρνιθες» ο Αριστοφάνης την έγραψε το 414 π.χ, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, θέλοντας να σατιρίσει τα κακώς κείμενα στο Δήμο της Αθήνας, την εποχή εκείνη μάλιστα που μετά το τέλος του πολέμου τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά για το πανίσχυρο κράτος-πόλη των Αθηναίων.
Ο Ευελπίδης και ο Πισθέταιρος, δυο φίλοι, αποφασίζουν να ιδρύσουν μια πολιτεία στους αιθέρες , την πολιτεία των πουλιών, που ονομάζουν Νεφελοκοκκυγία.
Στην πλοκή του έργου ο Αριστοφάνης καυτηριάζει τους κόλακες, κατακεραυνώνει τους ψεύτες και δόλιους ενώ διδάσκει ήθος, μέσα από καταστάσεις που απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο οι τριάντα επτά έξοχοι «υποκριτές» της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site