« αντιοξειδωτικές φυσικές τροφές »

καλύτερη υγεία και μακροζωία

Το ενδιαφέρον για τα αντιοξειδωτικά (τρόφιμα) είναι μεγάλο, διότι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνεχώς τη μεγάλη αντιοξειδωτική δράση των φυσικών τροφών και την καλύτερη απορρόφησή τους από τον ανθρώπινο οργανισμό –σε σύγκριση με αυτή των φαρμάκων– με αποτέλεσμα τα αντιοξειδωτικά συστατικά να είναι από τους κύριους παράγοντες, που οδηγούν στην καλή υγεία και μακροζωία.
Η κατανάλωση «αντιοξειδωτικών φυσικών τροφών» σε συνδυασμό με αερόβια φυσική άσκηση, το καθαρό περιβάλλον διαβίωσης, την ήρεμη ζωή και τον ύπνο κατά τις πρώτες βραδινές ώρες, θεωρούνται ως βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν θετικά την υγεία και την μακροζωία.
Αντιοξειδωτικές τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στην διατροφή μας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν είναι επιπλέον διαφορετικά από αυτά των βιταμινών και φαρμάκων, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου για τη Διατροφή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Για παράδειγμα το ωμό ελαιόλαδο όπως έχει αποδειχθεί εκτός των άλλων ωφέλιμων συστατικών έχει και αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό μας. Επίσης το λεμόνι είναι γνωστό αντιοξειδωτικό. Κ.τ.λ.
Ανάμεσα στα πιο αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά κατατάσσονται τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα κεράσια, ο αρακάς, το σπανάκι, η πιπεριά, η ντομάτα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο κ.α. Τα φύτρα αλφάλφα και μπρόκολου βρίσκονται στην κορυφή των αντιοξειδωτικών τροφών με δράση πολλαπλάσια των υπολοίπων. Υπάρχουν βέβαια και πολλά φρούτα και λαχανικά με καμία αντιοξειδωτική δράση, όπως πχ. το αγγούρι. Ο κανόνας γενικά είναι ότι όσο πιο έντονα και σκούρα χρωματισμένο είναι το φρούτο ή το λαχανικό, (εσωτερικά και εξωτερικά), τόσο πιο έντονη η ευεργετική του δράση, ενώ είναι πολύ σημαντικό να είναι καλλιεργημένο και ωριμασμένο σε φυσικές συνθήκες χωρίς λιπάσματα ή φυτοφάρμακα (τα οποία πίσω από τις ωραίες λέξεις κρύβουν δηλητήρια που συσσωρεύονται στον οργανισμό με αποτέλεσμα να τον βλάπτουν σε διάφορα επίπεδα). Συνίσταται έτσι η κατανάλωση καθαρών προϊόντων (βιολογικής καλλιέργειας).
Ο κατάλογος των αντιοξειδωτικών τροφίμων είναι μακρύς και δεν περιορίζεται όπως ήδη προαναφέραμε στα φρούτα και τα λαχανικά. Το εκπληκτικό σε αυτόν είναι ότι περιέχει και κάποιες τροφές, που κατατάσσονται μέσα στις λεγόμενες «λιχουδιές», που η άγνοιά μας για την ευεργετική τους δράση, μας κάνει συχνά να τις αποφεύγουμε, ή να νιώθουμε τύψεις, που τις καταναλώνουμε. Ο λόγος γίνεται για τη γνωστή σε όλους σοκολάτα καθώς και το μέλι, μεταξύ άλλων όπως το τσάι και το κόκκινο κρασί.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site