« Πορεία για την Παγκόσμια Αρμονία »

Με όραμα να γεφυρώσει τα πολιτιστικά και κοινωνικά εμπόδια που χωρίζουν τα έθνη πέρασαν και από τη Ναύπακτο οι αθλητές της παγκόσμιας λαμπαδηδρομίας των 25.000 μιλίων «Πορεία για την Παγκόσμια Αρμονία» (World Harmony Run).
Πάνω από 250 χιλ. άτομα συμμετέχουν στη διαδρομή της δάδας που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη με τελικό προορισμό τη Μόσχα.
Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε 70 διαφορετικά έθνη σε όλη τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, καλύπτοντας συνολικά αυτά τα 25. 000 μίλια.
Στη Ναύπακτο υποδέχθηκαν τους 14 αθλητές της λαμπαδηδρομίας, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, τα παιδιά της πόλης, στο κτήριο Ναυπακτία στο λιμάνι, όπου και παρουσίασαν στην ομάδα των αθλητών δραστηριότητες που αφορούν την Παγκόσμια Αρμονία, όπως ζωγραφική και παρέδωσαν στον αρχηγό της αποστολής λεύκωμα προωθώντας και αυτοί με τη σειρά τους την φιλία και την ενότητα μεταξύ των λαών του κόσμου.
Την Πέμπτη 6 Μαΐου οι αθλητές του World Harmony Run συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ναυπάκτου στο Δημαρχείο και ακολούθως αναχώρησαν με επόμενους σταθμούς το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, τα Ιωάννινα και στην συνέχεια τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με τελική κατάληξη την 27η Σεπτεμβρίου την Μόσχα.
Η εκδήλωση επιχορηγείται από την «Sri Chinmoy Maraton Team», τον μεγαλύτερο διοργανωτή στον κόσμο αγώνων μεγάλων αποστάσεων.
Η οργάνωση αυτή επιχορηγεί δεκάδες μεγάλα αθλητικά γεγονότα κάθε χρόνο, όπως την 3.100 μιλίων κούρσα της Νέας Υόρκης, το παγκόσμιας κλίμακας τρίαθλο στην Αυστραλία, και τον 16,4 μιλίων αγώνα κολύμβησης στη λίμνη της Ζυρίχης στην Ελβετία.
Ο ιδρυτής του World Harmony Run, Sri Chinmoy, είναι ένας αθλητής, φιλόσοφος και ανθρωπιστής, ο οποίος πιστεύει ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα ισχυρό μέσο για την προώθηση της παγκόσμιας αρμονίας.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site