«Αφιέρωμα στη Θάλασσα»

«Αφιέρωμα στη Θάλασσα»

Μια εκδήλωση ξεχωριστή αφιερωμένη στη Θάλασσα παρουσίασαν οι μαθητές του γυμνασίου Αντιρρίου το βράδυ της Τετάρτης 12 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους.
Η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και του προγράμματος πολιτιστικών δραστηριοτήτων 2009 -2010.
Μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια από σχολικά και εξωσχολικά βιβλία, αλλά και από την δημοτική μας παράδοση, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, προσπάθησαν να προσεγγίσουν θέματα που σχετίζονται με αυτή, όπως ο αποχωρισμός, το ταξίδι, τα ναυάγια, οι ναυτικοί, η ξενιτιά.
Μια βραδιά όπου ακούστηκαν από μαθητές κείμενα του Σεφέρη, του Καζαντζάκη, του Καρκαβίτσα και άλλων μεγάλων, πλαισιωμένα από την εξαιρετική ορχήστρα μαθητών από κρουστά, κλαρίνα , τρομπέτα, βιολί και κιθάρα υπό την καθοδήγηση και την διδασκαλία του Παντελή Αναστασόπουλου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του γυμνασίου που μετείχαν και στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως, να εκφράσουν και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.
Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς : Αναστασόπουλο Παντελή
που δημιούργησε την θαυμάσια ορχήστρα και χορωδία , στην διευθύντρια κα Χαρακίδα Ελένη και στους εκπαιδευτικούς Πλατανιώτη Ιωάννα, Χαρακίδα Αθηνά και Γκούννεμανν Ιουλιανή, που συμμετείχαν στα προγράμματα και βοήθησαν να υλοποιηθεί η εκδήλωση.
Φυσικά το μεγάλο μπράβο ανήκει σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου Αντιρρίου.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site