«Εβδομάδα δράσης για το περιβάλλον»

Δήμος Ινάχου
«Εβδομάδα δράσης για το περιβάλλον»

Εβδομάδα περιβάλλοντος από 3 μέχρι και 7 Μαΐου διοργάνωσαν, το Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ινάχου σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στην εβδομάδα δράσης, γνώσης, ανάδειξης, και συμμετοχής πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, εξορμήσεις καθαριότητας, ανακύκλωση και εικαστικά δρώμενα.
Ομιλίες με θέμα: « Περιβαλλοντική Αγωγή και Εκπαίδευση- Ανακύκλωση» από τους υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεόδωρο Τσιλίκα και Παύλο Καλογερά πραγματοποιήθηκαν, την Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου στα Δημοτικά Σχολεία Περδικακίου, Βρουβιανών, Μαλεσιάδας, Αμοργιανών, Χαλκιόπουλου, Θυάμου, Πετσαλίων, Τρικλίνου, Εμπεσού, τα Γυμνάσια Μαλεσιάδας και Εμπεσού καθώς και το Γενικό Λύκειο Εμπεσού.
Ταυτόχρονα έγιναν και προβολές της κινηματογραφικής ταινίας του Φράνι Άρμστρονγκ, «Η εποχή των ηλιθίων».
Εξόρμηση καθαριότητας πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 5 Μαΐου, στον Δήμο Ινάχου όπου συμμετείχαν μαθητές των σχολείων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.
Στην συλλογή μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση προχώρησαν οι μαθητές την επομένη ημέρα, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Παλαιού Δημαρχείου.
Στην πλατεία του Νέου Χαλκιόπουλου, οι μαθητές δημιούργησαν κατασκευές και συνθέσεις χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Ναστούλη, από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ινάχου.
Η εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου Ινάχου έκλεισε την Παρασκευή 7 Μαΐου με ημερίδα με θέμα: « Δήμος Ινάχου Περιβάλλον-Πολιτισμός-Αθλητικός Τουρισμός».
Μετά τους χαιρετισμούς του δημάρχου Ινάχου Σπύρου Μπασιούκα και του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, ακολούθησαν εισηγήσεις με θέματα που αφορούν το περιβάλλον από τους Παύλο Καλογερά, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Κονταξή, επίκουρο Καθηγητή Λαογραφίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Θεόδωρο Τσίλικα, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Ακολούθησε, από τον κ. Ιωακείμ Σκόντρα, εκπαιδευτή Αλεξίπτωτου Πλαγιάς και αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, εισήγηση με θέμα: «Ανάπτυξη Υποδομών για Αθλητικό Τουρισμό και Τουρισμό Αναψυχής στο Δήμο Ινάχου».
Η εβδομάδα περιβάλλοντος του Δήμου Ινάχου ευχόμαστε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους φορείς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το έχουμε ανάγκη.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site