« Άστραψαν » από καθαριότητα οιπαραλίες

Μια δράση που εκτός από το πρακτικό μέρος , έχει και ένα άλλο πιο ουσιαστικό. Το της συμμετοχής όλων στα κοινά . Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, με σεβασμό στον συνάνθρωπό μας και στο περιβάλλον που μας ανέχεται.

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
διοργάνωσε στις 14 Μαΐου 2010 ημέρα Παρασκευή, συντονισμένο καθαρισμό των παραλιών Ψανής και Γρίμποβο,
της πόλης της Ναυπάκτου σε συνεργασία με τον Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου.
Μοιράστηκαν σακούλες, γάντια, καπελάκια και έγινε αναφορά στην ανάγκη προστασίας των ακτών και των θαλασσών μας από όλους μας.
Πάνω από 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί, φορείς, και εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετείχαν και δήλωσαν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές στην πόλη μας.

Οι εθελοντές ξεκίνησαν στις 9.30 πμ, από τα δύο άκρα των παραλιών της Ψανής και του Γριμπόβου και κατέληξαν στην πλαζ της Ψανής έξω από το λιμάνι της πόλης για ξεκούραση. Εκεί μοιράστηκαν αναψυκτικά, μια ευγενική προσφορά του καταστήματος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ναυπάκτου. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ναυπάκτου και παρακολούθησαν την προσπάθεια από επαγγελματίες δύτες της ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ, για καθαρισμό του πυθμένα του λιμανιού.
Τα βλέμματα όλων, αλλά ιδιαίτερα των μικρών μαθητών που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό, με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την πρωτόγνωρη για την Ναύπακτο δράση των δυτών, οι οποίοι ανελκύσουν άχρηστα πράγματα από τον πυθμένα του λιμανιού. Μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης.
Ο Δήμος Ναυπάκτου διαθέτοντας απορριμματοφόρα περισυνέλεξε τις σακούλες με τα σκουπίδια από τα σημεία όπου οι ομάδες εθελοντών συγκέντρωσαν.
Ο Λιμενικός σταθμός Ναυπάκτου με παρουσία προσωπικού διευκόλυνε το έργο των εθελοντών.
Την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και μαθητών της Ναυπάκτου ενίσχυσαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site