< Η Ώρα της γης> ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2010

Το περιοδικό για το περιβάλλον Πράσινο+Μπλε με την υποστήριξη του WWF Ελλάς και ο Δήμος Ναυπάκτου υλοποίησαν μεγάλη εκδήλωση,
το Σάββατο στις 27 Μαρτίου στις 20.30 μμ στο γραφικό λιμάνι της πόλης.

Έσβησε ο Δημοτικός φωτισμός της πόλης, του κάστρου, του λιμανιού καθώς και πολλών καταστημάτων και σπιτιών.
Άναψαν φωτιές στις πολεμίστρες του λιμανιού και μοιράστηκαν κεριά σε όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες.
Οι νέοι της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπάκτου έπαιξαν μουσική με ελληνικά και ξένα τραγούδια , ενώ μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΤΕΙ της πόλης κρατώντας φαναράκια, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.
Ομάδα μαθητων υλοποίησε χορογραφία με θέμα την "γη".
Μέλοι του ομίλου ποδηλατιστών Ναυπάκτου από νωρίς το απόγευμα κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης δηλώνοντας την συμμετοχή τους.
Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε μεγάλη και όλοι μαζί έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη αποδεικνύοντας ότι η δύναμη επιστρέφει στις τοπικές κοινωνίες.
Η πόλη της Ναυπάκτου είναι μια από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που διοργάνωσε και υλοποίησε εκδήλωση για την <Ώρα της Γης> και το 2010.

« Η Ώρα της Γης είναι μια διαμαρτυρία, είναι μια ευκαιρία για εξήντα λεπτά γιορτής, ώριμης σκέψης, δημιουργίας και αποφασιστικότητας. Με την συμμετοχή μας δείξαμε ο καθένας από εμάς, ότι πράγματι το κλίμα είναι στο χέρι μας» τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και εκδότης του περιοδικού για το περιβάλλον <Πράσινο+Μπλε> κος Τάσος Ξύδης.

Το ραντεβού για τη < Ώρα της Γης 2011> δόθηκε με την υπόσχεση ότι μέχρι τότε,
<κάθε μέρα θα πρέπει να είναι μια ώρα της γης>


…………………….. δείτε στο www.prasinomple.gr το video


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site