«Λάδι Ναυπάκτου» ...δώρο της φύσης

Από την αρχαία Ελλάδα µέχρι και σήµερα η Ελιά είναι αναµφισβήτητα το ιερότερο σύµβολο. Οι αντιλήψεις για τον συµβολισµό των κλάδων της ελιάς αλλά και του ίδιου του δέντρου, διατηρήθηκαν ακόµη και στις νεότερες εποχές. Είναι το δέντρο της ελπίδας αλλά και το δέντρο αγγελιοφόρος του θείου ελέους.
Το Ελληνικό λάδι είναι ύψιστης σηµασίας για την οικονοµία και τον πολιτισµό. Ειδικοί επιστήµονες αναγνωρίζοντας την αξία του ελαιολάδου που στηρίζεται σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και ποικίλα ευεργετικών για την υγεία συστατικών, καταλήγουν ότι εµποδίζει εκφυλιστικές διεργασίες όπως η οξέωση. Έχει αποδειχθεί δε ότι η υψηλή περιεκτικότητα του λαδιού σε αντιοξειδωτικές ουσίες και µονοακόρεστα λιπαρά οξέα, συµβάλλει στη µείωση της χοληστερίνης, στην καταπολέµηση του γήρατος, στην προστασία του νευρικού συστήµατος, στη θεραπεία του έλκους του στοµάχου, στην ισορροπία των τιµών του σακχάρου και στην πρόληψη
ασθενειών όπως η στεφανιαία νόσος και ορισµένοι τύποι καρκίνου.
Το µαγικό αυτό δώρο της φύσης είναι νόστιµο και εύπεπτο. Ενδείκνυται ακόµα και για το τηγάνισµα καθώς είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερµοκρασίες.
Όπως σε όλα τα τρόφιµα, έτσι και στο ελαιόλαδο πρέπει να είµαστε προσεκτικοί και να µην εµπιστευόµαστε προϊόντα που δεν ελέγχονται. Ένα από τα λίγα ελαιοτριβεία της περιοχής µας, που έχουν αποµείνει, µε πιστοποιητικό ISO 22.000 από τον οργανισµό πιστοποίησης της εταιρείας TUN AUSTRIA – HELLAS, είναι του Φώτη Μίχου και ΣΙΑ Ο.Ε. στην περιοχή Λιοστάσι Ναυπάκτου.
Το ελαιοτριβείο έχει µια πορεία τριάντα χρόνων, ιδρύθηκε το 1979 και σήµερα λειτουργεί και τυποποιητήριο όπου συσκευάζεται λάδι σε µπουκάλι, µε δική του επωνυµία.
Τυποποιείται το ‘‘Επίλεκτο’’ που είναι από λάδι της περιοχής της Ναυπάκτου, καθώς και το ‘‘Αδάµας’’ από την ίδια περιοχή λάδι, πολυτελείας. Διατίθενται στην πόλη µας σε σούπερ µάρκετ αλλά και σε κάποια εστιατόρια για τη µαγειρική τους.
Μάλιστα τελευταία, δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει και µια συνεργασία µε το εξωτερικό. Το λάδι της Ναυπάκτου εξάγεται στην Ελβετία, Ιταλία, Γερµανία και στο Βέλγιο.
Οι ποσότητες που εξάγονται προς το παρόν είναι µικρές, αλλά σίγουρα το µέλλον είναι ελπιδοφόρο, µε το Ελληνικό λάδι Ναυπάκτου να παίρνει τη θέση του στην παγκόσµια αγορά.
Η επιχείρηση έχει λάβει µέρος σε πολλές εκθέσεις, ως «λάδι Ναυπάκτου», προωθώντας το εξαιρετικό αυτό προϊόν της περιοχής µε αρκετές µάλιστα διακρίσεις.  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site