“Ναυπακτίων νέκταρ”

Το οινοποιείο του Κωνσταντίνου Πλούµη λειτουργεί εδώ και µια δεκαετία, φτάνοντας σήµερα να παράγει και να οινοποιεί 27 είδη κρασιών.
Γλυκά, ηµίγλυκα, ξηρά και σχεδόν όλες τις γνωστές ποικιλίες που καλλιεργούνται στους Ελληνικούς αµπελώνες.
Στα δέκα στρέµµατα καλλιέργειας αναβιώνει η σπάνια ποικιλία «µαλαγουζιά», µε καταγωγή από τη Ναύπακτο, µε εξαιρετικό άρωµα και ξεχωριστή γεύση.
Σήµερα µε την µεγάλη ποικιλία κρασιών που υπάρχει, ο καταναλωτής πλέον έχει την δυνατότητα να βρει ένα κρασί πολύ κοντά στις γευστικές του προτιµήσεις.
Τα πιο γνωστά από τα εµφιαλωµένα που παράγει και οινοποιεί ο Κωνσταντίνος Πλούµης είναι, στα ερυθρά το Gabernet, το Merlot και το Μοσχάτο Αµβούργου.
Στα λευκά είναι η «Μαλαγουζιά», ο «Ροδίτης», το «Μοσχάτο» και στα ροζέ το «Grenache»
Εκτός από τα εµφιαλωµένα διατίθεται και κρασί χύµα σε συσκευασίες από 1,5 λίτρο µέχρι και σε ασκούς των 20 λίτρων.
Κατά την διάρκεια του τρύγου (Σεπτ. Οκτ. Νοεµ.) λειτουργεί και οινολογικό εργαστήριο, όπου και ο µικρότερος οινοποιός µπορεί να πάρει χρήσιµες συµβουλές, από το πρώτο στάδιο, για το ποιο σταφύλι θα πάρει, πως θα το χειριστεί, µέχρι να φτάσει στο ποτήρι του.
Με σπουδές στο Γεωπονικό πανεπιστήµιο και µε ειδικότητα οινολόγου, φυσικό επόµενο ήταν να προχωρήσει τα πράγµατα πιο πέρα και σήµερα εκτός των κρασιών το οινοποιείο να δραστηριοποιείται και στην παραγωγή λικέρ.
Οι στόχοι είναι σε σύντοµο χρονικό διάστηµα να αυξηθεί η παραγωγή µε την δηµιουργία «µέντας», «τεντούρας», «µπανάνας» και «µαστίχας».
Από τις γνωστές σήµερα «ετικέτες» της οινοποιείας είναι τα «Ναύς» και το «1571» (Ηµεροµηνία Ναυµαχίας Ναυπάκτου).  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site