Ζυµαρικά µε...µεράκι!

Από το 1995 λειτουργεί το παραδοσιακό εργαστήριο ζυµαρικών του Κώστα Βλαχογιάννη.
Σήµερα πλέον το ζύµωµα των υλικών, όπως ο ίδιος µας λέει, γίνεται µε µηχάνηµα, καθώς µηχάνηµα χρησιµοποιείται και για το κόψιµό τους.
Όλα τα υπόλοιπα, άπλωµα, στέγνωµα γίνονται όπως τον παλιό καλό καιρό, όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες µας.
Τα φρέσκα αβγά, το γάλα και το αλεύρι είναι τα µυστικά του εργαστηρίου για τα ζυµαρικά που παράγει.
Ο τραχανάς, γλυκός, ξινός, µε κίτρινο, άσπρο ή ολικής αλέσεως αλεύρι, οι χυλοπίτες, µικρές τετράγωνες, τα λαζάνια, το κριθαράκι, είναι αυτά που µε µεράκι δηµιουργεί το «παραδοσιακό εργαστήριο ζυµαρικών Βλαχογιάννη».
Οι διάφορες παραλλαγές, προσθέτοντας γιαούρτι αντί για γάλα, σπανάκι, καρότο, πιπεριά, ντοµάτα στα διάφορα ζυµαρικά, είναι αναλόγως µε τις προτιµήσεις των πελατών, που παραµένουν όλα αυτά τα χρόνια πιστοί στα προϊόντα της επιχείρησης.
Μοναδικό λοιπόν µυστικό τα αγνά υλικά και το µεράκι.
Τα ζυµαρικά διατηρούνται πάντα σε δροσερά σηµεία, µας λέει σαν συµβουλή ο ιδιοκτήτης.
Αν δε τα φυλάξουµε σε ψυγείο αυτά µπορούν να διατηρηθούν µέχρι και πέντε χρόνια.
Προϊόντα του εργαστηρίου µπορούµε να βρούµε στα µαγαζιά της Ναυπάκτου, καθώς και σε µικρά super markets της περιοχής.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site