Ξύλινα παιγνίδια... επιστροφή στο μέλλον!

Στους μεγαλύτερους σε ηλικία «ξυπνάνε» γλυκές μνήμες, τότε που μόνο αυτού του είδους παιγνίδια υπήρχαν.
Αργότερα με την «εισβολή» του νάϋλον και του πλαστικού τα παιγνίδια έγιναν πιο «εύκολα», πιο ...αναλώσιμα.
Το ξύλινο παιχνίδι πλάθει την οικολογική συνείδηση του παιδιού συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της πνευματικής και συναισθηματικής νοημοσύνης του.
Έτσι, το οικολογικό ξύλινο παιχνίδι μπορεί να ευαισθητοποιήσει το παιδί ώστε να κατανοήσει τις ηθικές αξίες της ζωής και να αγαπήσει τον χώρο του.
Η Κατερίνα Κλημογιάννη και ο σύζυγός της Λάμπρος Τσοκάντας στο κατάστημα «Cosmosfair» που διαθέτουν στη Ναύπακτο, έχουν επιλέξει οικολογικά και φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον ξύλινα παιχνίδια.
Αυτά κατασκευάζονται από καθαρό φυσικό ξύλο που αποκτώνται από δέντρα που αναπτύσσονται χωρίς συνθετικά λιπάσματα.
Η μετέπειτα επεξεργασία τους είναι απαλλαγμένη από πρόσθετα χημικά.
Κύριο μέλημα είναι η διάθεση άριστης ποιότητας και ασφάλειας παιχνιδιών.
Πρόκειται για καινοτόμα παιχνίδια με μοναδικό και έξυπνο σχεδιασμό που προωθούν τη μάθηση και τη χαρά της ανακάλυψης, αποκαλύπτοντας όλες τις δυνατότητες των παιδιών.
Οικολογικό παιχνίδι όμως δεν σημαίνει μόνο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, αλλά
και στον άνθρωπο.
Το «Cosmosfair» προωθεί παιχνίδια από εταιρείες ή συνεταιρισμούς που εφαρμόζουν πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης.
Η επιλογή των οικολογικών ξύλινων παιχνιδιών υποκινήθηκε από την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της κοινωνικής ευαισθησίας και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Τελικά το οικολογικό ξύλινο παιχνίδι καθορίζει την αξία του από αυτό που φαίνεται, ενώ μετουσιώνει το κύρος του κυρίως από αυτό που δεν φαίνεται...  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site