Η νέα τάση της παρτ-τάιµ χορτοφαγίας

«Το πρωί χορτοφάγοι, το βράδυ κρεατοφάγοι» είναι το µότο της παρτ-τάιµ χορτοφαγίας. Σήµερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που δεν µπορούν να στερηθούν το κρέας επιλέγουν ως εναλλακτική λύση την «ενσυνείδητη διατροφή».
Σύµφωνα µε τους ειδικούς, η χορτοφαγία σε συνδυασµό µε την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκοµικών προϊόντων σε αναλογία 80 προς 20 έχει εξαιρετικά αποτελέσµατα για την υγεία και αναµένεται να αποτελέσει τη νέα διατροφική τάση.
Το βιβλίο «Food Matters» του αρθρογράφου των New York Times Μαρκ Μπίτµαν εισάγει την έννοια «χορτοφάγος µέχρι το δείπνο», προβάλλοντας ως βασική αρχή ότι «Δεν έχει σηµασία πώς το κάνετε, εσείς και ο πλανήτης θα αποκοµίσετε οφέλη αν τρώτε περισσότερα λαχανικά και λιγότερα από οτιδήποτε άλλο». Σύµφωνα µε τον Μπίτµαν, η µέθοδος «χορτοφάγος έως τις 6 µ.µ.» είναι µία από τις πολλές. Άλλοι µπορούν να επιλέξουν το αντίθετο πρόγραµµα εφόσον τους βολεύει, δηλαδή κρέας στο πρωινό. Επίσης, ορισµένοι µπορούν να επιλέξουν να τρώνε κρέας δύο φορές την εβδοµάδα. Το σηµαντικό είναι, σύµφωνα µε τον Μπίτµαν, το 70-80% των θερµίδων να προέρχονται από την χορτοφαγία.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site