Γνωρίζω την πόλη μου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα περιήγησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Ναυπάκτου, που διοργάνωσε το περιοδικό για την οικολογία και το περιβάλλον Πράσινο+Μπλε με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές της Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού
Σχολείου, χώρους της πόλης τους, με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
Πάνω από 750 μαθητές συμμετείχαν στην περιήγηση και από τα δέκα (10) Δημοτικά Σχολεία της πόλης της Ναυπάκτου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα της περιήγησης, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία με ξεχωριστό και ευχάριστο τρόπο να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης τους, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε πεζοπόρο περιήγηση στο κάστρο, στο χαμάμ, στο ρολόι, στα Μποτσαρέικα, στο λιμάνι, στον φάρο, ενώ στην πλατεία του λιμανιού οι μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση μέσω διαδραστικού παιχνιδιού.
Στο Φετιχιέ Τζαμί ευχήθηκαν για το περιβάλλον τοποθετώντας τις ευχές τους στο «δέντρο των ευχών».
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Αρχαιολογίας, του Δήμου Ναυπάκτου, υποστηρίχτηκε από το WWF Ελλάς και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Vodafone.
Το περιοδικό Πράσινο+Μπλε δεσμεύετε να δώσει συνεχεία στο ίδιο το πρόγραμμα, αλλά και στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσης εκπαίδευσης, με επόμενες δράσεις που προγραμματίζει για το 2010.  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site