«Το Κλίμα είναι στο Χέρι σου»

Οι εκπαιδευτικοί του Μεσολογγίου δίνουν το παρών, για τις κλιματικές αλλαγές.

Τ ο περιοδικό για το περιβάλλον Πράσινο+Μπλε σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, υλοποίησε στις 21 Δεκεμβρίου στο
2o Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου, περιβαλλοντική εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή με θέμα: Το Κλίμα είναι στο Χέρι σου.
Το Σεμινάριο υλοποιήθηκε από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς
κα Ελένη Σβορώνου, ήταν βιωματικό και συμμετείχαν Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, Ευηνοχωρίου, Νεοχωρίου, Κατοχής και Αιτωλικού.
Χαιρετισμούς απεύθυναν οι Δντες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κύριοι Παπατσίρος και Παλαιολόγος αντίστοιχα καθώς και οι προϊστάμενοι περιβαλλοντικών προγραμμάτων του Νομού κύριοι Τσιλίκας και Καλογεράς αντίστοιχα.
Στόχος του σεμιναρίου, η ενημέρωση και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών,
μέσω του εγκεκριμένου από το Υπουργείο εθνικής παιδείας και δια βίου μάθησης CD-rom, με θέμα τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη και τις επιπτώσεις στην καθημερινοτητά μας, για τη σωστή μεταφορά γνώσης στα σχολεία.
Οι Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά με ανταλλαγή απόψεων και ιδεών,
ενώ δόθηκαν και βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.
«Τέτοιου είδους Εκπαιδευτικά Σεμινάρια προσθέτουν γνώση στους εκπαιδευτικούς την οποία καλούνται να μεταφέρουν στους μαθητές, αλλά και τους ευαισθητοποιούν περισσότερο απέναντι στις έντονες κλιματικές αλλαγές.
Το περιοδικό μας θα συνεχίσει με παρόμοιες και άλλες προσπάθειες την ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις και καλεί όλους να στρατευθούν μαζί του», τόνισε ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site