Τρεις εικονογράφοι μιλούν για τον ξεριζωμό!

Στον ξεχωριστό χώρο του Φετιχιέ τζαμί που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής ομαδικής έκθεσης «Quo Vadis», με θέμα τους πρόσφυγες, τις μετακινήσεις πληθυσμών και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Έχοντας κατά νου ότι ζούμε σε μια εποχή με συγκρούσεις να μαίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, τρεις εικονογράφοι, ο Βασίλης Σελιμάς, ο Αχιλλέας Ραζής και η Κατερίνα Χαδουλού, συνομιλούν μέσα από τα έργα τους για τον ξεριζωμό και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Την έκθεση συνδιοργάνωνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και τα Εκπαιδευτήρια Πάνου.
Στα εγκάινια παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι αντιδήμαρχοι Θώμάς Κοτρωνιάς και Ντίνος Τσουκαλάς, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Ολυμπία Βικάτου, εκπρόσωποι φορέων, φιλότεχνοι και όχι μόνο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Δρ Ολυμπία Βικάτου, ο Γιώργος Κοτρώνης και η Βίβιαν Στάϊκου, ενώ τον καλλιτεχνικό συντονισμό ο Βασίλης Σελιμάς.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Ψυχαγωγία και τέχνες-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».
Τo Πράσινο + Μπλε είναι υποστηρικτής της έκθεσης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Νοεμβρίου 2019.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site