Με επιτυχία για 9η χρονιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 9η χρονιά οι open ποδηλατικοί αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας στις 24 και 25 Αυγούστου, στην Άνω Χώρα. Μεγάλος ο αριθμός των συμμετοχών και των επισκεπτών με αποτέλεσμα η πληρότητα των ξενοδοχείων και των ξενώνων της ευρύτερης περιοχής να φτάσει το 100%.
Ποδηλάτες , συνοδοί και επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα φιλοξενήθηκαν με επιτυχία, έζησαν στον ποδηλατικό παλμό ενός μεγάλου αγώνα και απόλαυσαν την φυσική ομορφιά της ορεινής Ναυπακτίας.
Το Σάββατο 24/08, στις 18:00 υλοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. με νικητές στη γενική κατάταξη τους Μπουτόπουλο Γιώργο(Π.Ο.Πάτρας1:27:32) Κανελλόπουλο Σταύρο(Παναθηναϊκός 1:27:35) και Βουκελάτο Νίκο (Π.Ο. Πάτρας 1:28:16).
Μετά τις απονομές και τη τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο στον πρεσβευτή της Ναυπακτίας, κορυφαίο αθλητή ποδηλασίας Περικλή Ηλία ακολούθησε το “Αντάμωμα” στην κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας με φιλέματα μεταξύ των αγωνιζόμενων, των επισκεπτών και των κατοίκων.
Την Κυριακή 25/08, στις 10:00 πήραν κοινή σημαία εκκίνησης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon elite & masters 80 χλμ. και οι δύο Open mtb αγώνες ορεινής ποδηλασίας απόστασης 25 χλμ. (μικρή διαδρομή) και 40 χλμ. (μεγάλη διαδρομή). Με τους εφήβους να επικρατούν στη γενική κατάταξη της μικρής διαδρομής των 25κμ τερμάτισαν 1ος ο Ρούτσης Ραφαήλ (ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1:21:55) 2ος ο Μπαλάφας Ηρακλής (με 1:24:40) και 3ος ο Αδάμ Αθανάσιος (WEST COAST 1:29:49), ενώ στη γενική κατάταξη στη μεγάλη διαδρομή των 40κμ , 1ος ο Βαρυτιμίδης Γεώργιος - Κωνσταντίνος (ΑΓΙΟΣ ΤΣΕΠΙΟΣ με 2:14:55 ΑΝΔΡΩΝ 40-49), 2ος ο Συρακούλας Αθανάσιος (Α.Π.Ο ΚΟΡΩΠΙΟΥ 2:16:05 ΑΝΔΡΩΝ 18-29) και 3ος ο Ανδριόπουλος Νίκος (με 2:24:11 ΑΝΔΡΩΝ 30-39)
Στις10:30 σε διαμορφωμένη ποδηλατική πίστα στην πλατεία της εκκλησίας, εθελοντές εκπαιδευτικοί του Πράσινο +Μπλε υλοποιήσαν και το Junior bike για παιδιά 4 έως 9 ετών.

Παράλληλα Ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας και η Αικατερίνη Ελευθεριάδου του Βέλους, ήταν οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2019 στην Ορεινή ποδηλασία στο αγώνισμα Marathon (Cross Country Marathon – XCM), το οποίο διεξήχθη την Κυριακή (25/08), στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, και περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών Elite & Masters.. Στην κατηγορία Ανδρών Elite τον πρωταθλητή Περικλή Ηλία (3:36.10) ακολούθησαν στο βάθρο ο Πέτρος Γκαζώνης (Παναθηναϊκός – 3:55.08), Θεόδωρος Πετρίδης (Παράδεισος – 3:57.17). Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Κορτσιδάκης (Τάλως), Βασίλης Ζιάκας (Τάλως), Ηλίας Καραγιάννης (ΠΟ Πατρών). Στην κατηγορία Γυναικών Elite πίσω από την πρωταθλήτρια Αικατερίνη Ελευθεριάδου (3:18.43) τερμάτισαν η Αλεξάνδρα Αδάμ (West Coast – 3:25.52) και η Δανάη Στρουμπούλη (WN De Jonge Renner – 3:41.52). Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος 69 αθλητές και 9 αθλήτριες από 30 συλλόγους.
Διοργανωτές η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε». Παρόντες οι απερχόμενοι: Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, o αντιδήμαρχος Καρακώστας Κώστας, ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Άνω Χώρας Διαμαντόπουλος Χρήστος, o νέος δημοτικός σύμβουλος και Δντης του Κέντρου υγείας της Άνω χώρας Κιούσης Αθανάσιος, τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αλέξανδρος Τσιρακίδης και Παπάζογλου Παντελής καθώς και η Γενική Δντρια του μεγάλου χορηγού των αγώνων της Arla Foods Hellaw με τα προϊόντα PROTEIN & LURPAK Άντζελα Κοτρώτσου.
Διοργανωτές η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε».

Χορηγοί: ARLA PROTEIN, Νέα Οδός, χαλβάς και η ΤΑΧΙΝΙ Όλυμπος, νερό ΖΑΓΟΡΙ, βούτυρο LURPAK, super marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Up Cycle - fit and shape, Europ Assistance και υποστηρικτές: Advance rent car Δυτικής Ελλάδας, DEPEND sports, IDEAL Χρήστος Παπαδόπουλος, McVities, Alpen και Weetabix.
Συνεργαζόμενοι: Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, Δασαρχείο, Τροχαία & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, η ομάδα mtbXepert στη σήμανση των χωμάτινων διαδρομών, η ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου, καθώς η τοπική κοινότητα


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site