«ΚΟΡΙΝΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» μαζί με την Μη κυβερνητική Οργάνωση «ΟΖΟΝ» και τους φορείς: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» με έδρα το Αίγιο, σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών «Κρισσαίος» με έδρα τη Φωκίδα και ο σύλλογος «Αργώ» με έδρα την Αλυκή Βοιωτίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» που αφορά την έρευνα και τη καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της στο δίκτυο Natura 2000.
Ο κάθε φορέας που συμμετέχει έχει αναλάβει και την ευθύνη λειτουργίας σταθμού καταγραφής - παρατηρητηρίου για την περιοχή του, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα υλοποιεί καταγραφές θαλάσσιων απορριμμάτων. Τα στοιχεία θα επεξεργάζονται για να αποτελέσουν στατιστική βάση δεδομένων προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα και να βρεθούν τρόποι προστασίας και αποκατάστασης .

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 1η μας δράση για τη Ναύπακτο, που υλοποιείται τη Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 10.00 στην παραλία Πούντο, στις εκβολές του ρέματος Σκα, δίπλα στον χώρο των παζαριών.

*Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο φορέα την ΜΚΟ «ΟΖΟΝ»

•Καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος
Επαναλαμβανόμενη τακτική συλλογή δεδομένων, στην ακτή και τη θάλασσα, για τον σχεδιασμό έργων προστασίας και αποκατάστασης.
•Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού
για την κατανόηση του προβλήματος μέσα από συμμετοχή σε δράσεις καθαρισμών και ενημέρωσης.
•Καθαρισμοί ακτών με την συμμετοχή μαθητών
ώστε να αντιληφθούν τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στις ακτές με τρόπο άμεσο, βιωματικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό.
•Εκπαίδευση εθελοντών
με σκοπό τη διάδοση της γνώσης και τη συνέχιση των δράσεων, ακόμα και μετά τη λήξη του έργου.


Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε +30 26340 25016 - info@prasinomple.gr
και στην ιστοσελίδα www.ozon-ngo.gr/korinthiakos  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site