"Η Ώρα της Γης" όχι για μια φορά τον χρόνο

Η παγκόσμια κινητοποίηση στην «Ώρα της Γης» για μία ακόμη χρονιά που διοργανώνει το WWF, δεν έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση για μια ώρα εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε μία χώρα που συμμετείχε σε αυτήν. Ο στόχος είναι άλλος. Η ευαισθητοποίηση των κυβερνόντων, των πολιτών και των επιχειρήσεων, για το υπαρκτό πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών αλλά και της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Περισσότερες από 180 χώρες συμμετέχουν κάθε χρόνο στην «Ώρα της Γης», ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Από τις 8:30μμ μέχρι τις 9:30μμ παίρνουν μέρος στο συμβολικό κάλεσμα του WWF για την «Ώρα της Γης», με σκοπό να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Για την ιστορία, να πούμε και να θυμίσουμε για μια ακόμη φορά, πως η Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυθόρμητα ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα συμβολικά για μία ώρα με την Ελλάδα να συμμετέχει από το 2009.
Η «Ώρα της Γης» καλεί τους πολίτες για δράση ενάντια στη κλιματική αλλαγή, και προτρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες καθώς και να εφαρμόσουμε μικρές αλλά σημαντικές καθημερινές αλλαγές για εμάς και τον πλανήτη. Με λίγα λόγια, η «Ώρα της Γης» είναι μια αφορμή για να αγκαλιάσουμε έναν άλλον τρόπο ζωής και να αλλάξουμε, βήμα – βήμα, τα στατιστικά στοιχεία ερευνών, που δεν είναι καθόλου ευοίωνα για το μέλλον.
Το WWF Ελλάς προσκαλεί όλους τους Δήμους της χώρας να σβήσουν σημαντικά μνημεία και τοπόσημα της πόλης τους, για μία ώρα και να ενημερώσουν τους δημότες τους για συμμετοχή. Η οικολογική οργάνωση «Πράσινο+ Μπλε» συμμετέχει από το 2009 στην δράση, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας με όλες τις δυνάμεις, για τις κλιματικές αλλαγές τους πολίτες.
Καλούμε λοιπόν και το 2019 για συμμετοχή. Ας σβήσουμε τα φώτα έστω και για λίγα λεπτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους κυβερνόντες και ελπίζοντας ότι το μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης της γης και της υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό και αλλαγή στον τρόπο σκέψης, όλων μας.

Και να μη ξεχνάμε ότι σημασία έχει τι κάνουμε κάθε μέρα για το περιβάλλον και όχι μια φορά τον χρόνο συμμετέχοντας σε μία δράση.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site