Χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

Η καρδιά του ελληνικού χειμώνα χτυπά δυνατά στα ύψη των κατάλευκων, χιονισμένων βουνοκορφών, εκεί όπου η ένταση και η αδρεναλίνη των οπαδών του σκι, αλλά και των επισκεπτών που αγαπούν το χιόνι, απογειώνουν την έννοια της περιπέτειας. Για τους λάτρεις του χιονιού αντιπροσωπεύει την ιδανική απόδραση σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η απόλυτη ηρεμία του λευκού, εκεί όπου ο παγωμένος αέρας του βουνού έρχεται αντιμέτωπος με την ανθρώπινη φύση. Η Ελλάδα, αν και ηλιόλουστη τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, διαθέτει οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ και επισκέπτες, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία σε θεαματικές πίστες, εκεί όπου η ομορφιά του φυσικού τοπίου κόβει πραγματικά την ανάσα. Ας πάρουμε μια γεύση από τα 22 εν λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας. Το σκι είναι ένα συναρπαστικό άθλημα που προσφέρει μοναδικό αίσθημα ελευθερίας, συνδυάζοντας την αρμονία του ανθρώπινου σώματος με τα στοιχεία και τις δυνάμεις της φύσης. Από τη δεκαετία του ’20, όταν άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, απέκτησε γρήγορα φανατικούς οπαδούς. Έτσι σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, χιλιάδες σκιέρ κατακλύζουν τις χιονισμένες πλαγιές κατά μήκος της χώρας, ανεβάζοντας με το πάθος και τη δεξιοτεχνία τους τη θερμοκρασία στις παγωμένες βουνοκορφές. Ας πάρουμε μια γεύση από τα 10 πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας και ας απολαύσουμε την ομορφιά των χιονισμένων βουνοκορφών αφήνοντας το συναρπαστικό αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει το χιονισμένο τοπίο να μας παρασύρει.

1.Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
Θα βρεθείτε σε μία από τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας, στην καρδιά ενός εθνικού δρυμού. Ο Παρνασσός είναι σίγουρα αγαπημένος προορισμός καθώς συνδυάζει τη χαρά της διασκέδασης στην Αράχοβα με το σκι αλλά και μια σύντομη επίσκεψη στους Δελφούς.

2. Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων
Είναι δίπλα στην Αθήνα, μόλις 200 χιλιόμετρα, είναι ένα από τα πιο «δραστήρια» και εξωστρεφή χιονοδρομικά στην Ελλάδα καθώς διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες.

3. Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν
Το Καϊμάκτσαλαν είναι ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης γοητεύοντας τους επισκέπτες με την καταπληκτική θέα και τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει. Το χιονοδρομικό κέντρο της «Λευκής Κορυφής» αναπτύσσεται σε υψόμετρο 2.500 μ. Σε αυτό άλλωστε χρωστά τη μεγάλη διάρκεια του χιονιού του από το Νοέμβριο έως και το Mάιο.

4. Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσα
To χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα. Εδώ το σκι σημαίνει ταξίδι μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και ρόμπολα. Καθώς οι αναβατήρες θα σας οδηγούν στην αγαπημένη σας πίστα, απολαύστε τη θέα από τα επιβλητικά βουνά που σας πλαισιώνουν, τις ορεινές λίμνες και την κοιλάδα των Γρεβενών.

5. Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια
Ένα από τα αρτιότερα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα που θεωρείται πρότυπο, και όχι άδικα, καθώς είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με τεχνητή χιόνωση σε όλες του τις πίστες, με υπερσύγχρονους αναβατήρες και άψογες υποδομές. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το υπέροχο φυσικό τοπίο που το πλαισιώνει αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει τις δύο δυσκολότερες πίστες της χώρας, τότε μιλάμε για ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα συνδυασμό, που είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητους τόσο τους οπαδούς του αθλήματος όσο και κάθε επισκέπτη.

6. Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Βόλο και τα φημισμένα τσιπουράδικα του, σας περιμένει το μυθικό βουνό των Κενταύρων, όπου θα γευτείτε τη μοναδική εμπειρία χειμερινού σκι με θέα στη θάλασσα! Η θέα από το χιονοδρομικό είναι ανεπανάληπτη: από τη μια μεριά έχετε στα πόδια σας ολόκληρο τον Παγασητικό Κόλπο και από την άλλη το Αιγαίο, το Θερμαϊκό Κόλπο, τη Χαλκιδική και στο βάθος το Άγιο Όρος!

7. Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου
Το βουνό των θρύλων και των παραδόσεων. Το Μαίναλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο συνάντησης της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού. Απολαύστε εκπληκτικές καταβάσεις και λευκές διαδρομές σε ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ακολουθήστε τα λιθόστρωτα μονοπάτια, διαβείτε τα πέτρινα γεφύρια και χαθείτε μέσα στη μοναδική ομορφιά του τοπίου.

8. Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου
Είναι άρτια οργανωμένο, επεκτείνεται και ανανεώνεται διαρκώς, ενώ διοργανώνει συχνά δραστηριότητες και events όπως το νυχτερινό σκι. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα προσβάσιμο, καθότι απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι.

9. Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Ορέων, στη θέση «Παπά Χωράφι», και σε υψόμετρο 1450μ. Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα και απέχει μόλις 8 χλμ. από το γραφικό χωριό Ελατοχώρι.

10. Χιονοδρομικό Κέντρο στο Σέλιseli
Το Χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1534-1900 μ., στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1934 ως οργανωμένο κέντρο, χρονιά διοργάνωσης των πρώτων Πανελλήνιων αγώνων χιονοδρομίας. Σήμερα περιλαμβάνει 11 σύγχρονους αναβατήρες που οδηγούν σε 17 αναγνωρισμένες πίστες καταβάσεων όλων των χρωμάτων (βαθμών δυσκολίας).


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site