πράσινες στέγες με το νόμο!!

Οι πράσινες στέγες έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο να προωθήσει τη χρήση τους ως έναν οικολογικό τρόπο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά και της Ελβετίας, τοποθετούν στις οροφές τους πυκνή βλάστηση. Το 2009, το Τορόντο ανέθεσε πράσινες στέγες σε βιομηχανικά και οικιστικά κτίρια. Η βιομηχανία πράσινης στέγης της Γερμανίας έχει νομοθετηθεί και υποστηριχθεί από την κυβέρνηση με διάφορους τρόπους από τη δεκαετία του '70. Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα ήρθε και η σειρά της Γαλλίας όπου και ψήφισε νόμο που υποχρεώνει τις στέγες των νέων εμπορικών κτιρίων να καλύπτονται, τουλάχιστον εν μέρει, είτε με ηλιακούς συλλέκτες είτε με φυτά.

Αν σκεφτούμε ότι τα φυτά μονώνουν τα κτίρια και έτσι μειώνεται η ανάγκη για θέρμανση και κλιματισμό, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από Ισπανούς ερευνητές διαπίστωσε ότι το πυκνό φύλλωμα μπορεί να μειώσει τη θερμότητα που εισέρχεται σε ένα κτίριο από την οροφή κατά 60% και να ενεργήσει ως ένα παθητικό σύστημα ψύξης.

Οι πράσινες στέγες επί πλέον βοηθούν στη μείωση της απορροής των όμβριων υδάτων και στη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα με την απορρόφηση των ρύπων.

Με την απορρόφηση θερμότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πράσινε στέγες μπορούν επίσης να μειώσουν τις «θερμικές νησίδες» στις αστικές περιοχές που θερμαίνονται από ασφαλτοστρωμένους δρόμους και στέγες από πίσσα.
Ήδη πολλές χώρες απολαμβάνουν τα οφέλη του οικολογικού σχεδιασμού με τις πράσινες στέγες.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site