Με επιτυχία η 2η NOSTOS Expo 2017

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η 2η Διεθνής Έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό «NOSTOS Expo 2017» στην πόλη της Ναυπάκτου.

Στη φετινή Έκθεση, που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας, η Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετείχαν περισσότεροι από 170 εκθέτες, Δήμοι, Περιφέρειες, Επιμελητήρια και Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον θεματικό τουρισμό, ενώ αυξημένη ήταν και η συμμετοχή hosted buyers, από Ευρώπη, Ασία και Αμερική που έφθασαν τους 45 τον αριθμό. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης διοργανώθηκαν «Forum» όπου σημαντικοί ομιλητές – ακαδημαϊκοί, αυτοδιοικητικοί και εμπλεκόμενοι με τον εναλλακτικό τουρισμό κατέθεσαν τις γνώσεις τους, τις προτάσεις και τις ιδέες τους αναφορικά με το ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του θεματικού - εναλλακτικού τουρισμού. Ένα ποιοτικό στοιχείο της «NOSTOS Expo 2017» ήταν οι Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους εντός της Έκθεσης. Εκεί επαγγελματίες που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν κατόπιν ραντεβού με τους hosted buyers και να προχωρήσουν σε συμφωνίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τον αριθμό των συναντήσεων κατά την περσινή NOSTOS Expo, όπου και πραγματοποιήθηκαν περίπου 750 συναντήσεις, τη φετινή χρονιά τα Β2Β ραντεβού έφθασαν στα 3.000.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο κομμάτι του γαστρονομικού τουρισμού, όπου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης διοργανώθηκαν παρουσιάσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδος, με chef να δημιουργούν και τους επισκέπτες να κάνουν γευστικές δοκιμές. Ξεχωριστές ήταν και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εξωτερικό χώρο της «NOSTOS Expo», όπου πρωταθλητές της εθνικής ομάδος ποδηλασίας έκαναν επίδειξη mountain bike, τοξοβόλοι από την Ομοσπονδία Τοξοβολίας μύησαν μικρούς και μεγάλους στο άθλημα, αθλητές έκαναν ακροβατική επίδειξη με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο, ενώ ιππείς απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού μετά την παρουσία τους. Την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, μετά τον Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και τις σύντομες ομιλίες στον συνεδριακό χώρο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, από τον δήμαρχο Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλο και τον Γ.Γ. Τουριστικής Ανάπτυξης, Γιώργο Τζιάλλα. Παρέστησαν, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Χριστίνα Σταρακά, ο βουλευτής του νομού, Δημήτρης Κωνσταντόπόυλος, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων. Ακολούθησε επίσκεψη των επισήμων στα περίπτερα των εκθετών όπου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις προσπάθειες, τις ιδέες και τις προτάσεις από τους εμπλεκόμενους στο κομμάτι του θεματικού τουρισμού ανά την Ελλάδα. Την επόμενη ημέρα την «NOSTOS Expo», επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, όπου και περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, αλλά και στο περίπτερο του υπουργείου του. Ακολούθως στο συνεδριακό κέντρο και στο πλαίσιο των θεματικών ομιλιών ο υπουργός ανέπτυξε το θέμα για τα πολύ λειτουργικά αγροκτήματα.  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site