Βαλκανικό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα XCO mtb 2017

Lepanto Βαλκανικό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα XCO cross country 2017

Σε διάστημα μόλις 10 ημερών θα διεξαχθούν στην Ναύπακτο Αιτωλ/νίας, οι κορυφαίες διοργανώσεις της ορεινής ποδηλασίας για την χώρα μας. Από τις 14 Ιουλίου και ως τις 23 Ιουλίου ο Δήμος Ναυπακτίας θα είναι το κέντρο της ποδηλασίας, διοργανώνοντας τα κορυφαία Πρωταθλήματα Ορεινής ποδηλασίας που γίνονται στην Ελλάδα. Αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος κορυφαίοι ποδηλάτες με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους στο ενεργητικό τους. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες πρωταθλητές Περικλής Ηλίας, Δημήτρης Αντωνιάδης, Βαρβάρα Φασόη καθώς και πολλοί άλλοι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές.

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας να παρακολουθήσουν από κοντά τα κορυφαία γεγονότα της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας και να χειροκροτήσουν του αθλητές.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Παναγιώτης Πριστούρης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων «Πράσινο+Μπλε», Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ποδηλατικές διοργανώσεις.

● Την αυλαία θα ανοίξει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα XCO cross country στις 14 -15 Ιουλίου που θα διεξαχθεί περιφερειακά του κάστρου της Ναυπάκτου, με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων ορεινής ποδηλασίας των 12 Βαλκανικών χωρών που θα διεκδικήσουν τους τίτλους του Βαλκανιονίκη σε όλες τις κατηγορίες αθλητών.

● Παράλληλα στις ίδιες ημερομηνίες (14-15 Ιουλίου) και στην ίδια διαδρομή, θα διεξαχθεί και Διεθνής αγώνας της UCI κατηγορίας C2 με συμμετοχές αθλητών κατόχους διεθνών αθλητικών δελτίων ή και επαγγελματικών ομάδων από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

● Θ’ ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross country XCO που θα γίνει το διήμερο 21-22 Ιουλίου που θα διεξαχθεί και αυτό στην ίδια διαδρομή περιφερειακά του κάστρου της Ναυπάκτου, με τη συμμετοχή 30 και πλέον συλλόγων και 180 αθλητών και αθλητριών, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και πρωταθλήτριας Ελλάδας.

● Στις 23 Ιουλίου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator mtb ανδρών, γυναικών και εφήβων. Ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, σε σφραγισμένη πίστα 550 μέτρων, στον παραλιακό δρόμο της παραλίας Ψανή (από φλοίσβο έως πλάζ ) , που διαμορφώνεται σε πίστα mtb, με ράμπες, άλματα, κορμούς κ.α. που θα εντυπωσιάσει αθλητές και θεατές. Διοργάνωση που θα αναδείξει τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας για το ξεχωριστό αυτό άθλημα.

Χορηγοί είναι: VOLVO Cross Country, ARLA protein milk, Alcatel, ΦΑΓΕ, LURPAK, ΝEA ΟΔΟΣ, και υποστηρικτές: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ADVANCE travel, MINOAN LINES , DEPEND sports, IDEAL, SHIMANO, SCOTT, KENDA, CUBE , BIKΟΣ, FIRST AID AMBULANCE, SportsOnline.gr

Η διαδρομή των Βαλκανικού, διεθνή και Πανελληνίου αγώνων αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται ανάλογα την κατηγορία.


Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

Τέσσερις πραγματικά μοναδικές ποδηλατικές διοργανώσεις, οι κορυφαίες για την χώρα μας αυτή την χρονιά. www.lepanto-crosscountry.gr

Ευχαριστούμε θερμά την Αρχαιολογία, το δασαρχείο, την τροχαία και το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό Σταθμό και Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου για τις εγκρίσεις και την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε επίσης την εθελοντική ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου η οποία όπως κάθε χρόνο θα είναι μαζί μας φροντίζοντας για την ασφάλεια των αθλητών, καθώς και FIRST AID AMBULANCE για τη διάθεση ασθενοφόρου.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site