«Let’s do it Greece 2017»

Το «Let’s do it» ως εθελοντική δράση ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία εμπνέοντας ομάδες και ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πολύ σύντομα η συγκεκριμένη εθελοντική κίνηση διαδόθηκε σε πολλές χώρες, όπου ομάδες εθελοντών ήθελαν να μιμηθούν αυτή την ιδέα, καθαρίζοντας τη χώρα τους μέσα σε μία μέρα. Η ιδέα αυτή έφτασε και στην Ελλάδα, όπου εθελοντές αποφάσισαν να την κάνουν πράξη, προσαρμόζοντας τον τίτλο της εκστρατείας σε «Let’s do it Greece». Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζήτησαν για το πως θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκινάει το «Let’s do it Greece». Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα έκανε την πρώτη της προσπάθεια να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και έφτασε τους 20.000 εθελοντές..
Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνεται η δράση θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Στόχος δεν είναι να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας . Να αντιληφθούμε όλοι πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, πήραν μέρος σ την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece 2017», που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας. Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, τα σχολεία της χώρας έδωσαν το δικό τους παλμό, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας. Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων, η οποία και ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, με ποικίλες δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που υλοποιήθηκαν σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας. Περισσότερα από 1.000 σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας πήραν μέρος στις δράσεις του «Let’s do it Greece», την Κυριακή 2 Απριλίου, όπου μαθητές και εθελοντές όλων των ηλικιών συντονίστηκαν σε μια προσπάθεια καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα. Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε ενεργά την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece», που έθεσε υπό την αιγίδα της. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είχε συνάντηση με τους εθελοντές – συντονιστές της πανελλαδικής δράσης υπογράφοντας στο Λεύκωμα της Εκστρατείας. H Ναύπακτος έδωσε το παρών με την συμβολική δράση καθαρισμού της παραλίας του Γριμπόβου από γονείς και παιδιά του ΚΔΑΠ του Δήμο Ναυπακτίας, το Μεσολόγγι με τον καθαρισμό του λιμανιού από την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας- Διάσωσης Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π Μεσολογγίου, του Λιμενικού Σώματος και επαγγελματιών δυτών. Στον δε δήμο Αγρινίου συνολικά έλαβαν χώρα 83 δράσεις με την συμμετοχή τουλάχιστον 2.000 εθελοντών.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site