3ος ημιμαραθώνιος Lepanto Run 2017

Ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Σύλλογος Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων «Lepanto» και η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου, διοργάνωσαν για μια ακόμα χρονιά τους δρομικούς αγώνες «Lepanto Run 2017» την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, που έγινε στις 18 Απριλίου 1829. Οι αγώνες περιλάμβαναν: τον 3ο ημιμαραθώνιο Lepanto Run, τον 11ο Γύρο Ναυπάκτου 7,5χλμ καθώς και Μαθητικούς Αγώνες για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Με ρεκόρ συμμετοχών (πάνω από 800 )η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην παραλία Ψανής, με τους δρομείς να περνούν από το ιστορικό λιμάνι, το κέντρο της Ναυπάκτου και να φτάνουν στην ανατολική παραλία της πόλης, το Γρίμποβο. Στη συνέχεια μέσω της περιμετρικής οδού της πόλης, ανηφόρισαν προς το κάστρο, για να καταλήξουν και πάλι τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης, στην παραλία της Ψανής όπου και έγιναν οι απονομές στους νικητές των κατηγοριών. Μετάλλια απονεμήθηκαν σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που τερμάτισαν.

«Lepanto Runners» Με αγάπη για τον αθλητισμό!
Επτά χρόνια δράσης συμπλήρωσε ο Σύλλογος με την επωνυμία «LEPANTO, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων και Υπεραποστάσεων» , πιο γνωστός και ως «Lepanto Runners». Από τις 20 Ιανουαρίου 2009 που ιδρύθηκε στη Ναύπακτο, σκοπός του είναι η βελτίωση της φυσικής και αγωνιστικής ικανότητας των μελών και των φίλων του μέσω της άθλησης, η διάδοση του αθλητικού πνεύματος, η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη συνεργασίας και φιλίας μεταξύ αυτών που αγαπούν τον αθλητισμό, το τρέξιμο και ιδίως στις μεγάλες αποστάσεις. Επιδίωξη του σωματείου των Μαραθωνοδρόμων και αθλητών Ναυπάκτου είναι να φέρει σε επαφή μέσω των αθλητικών αγώνων όλους τους συλλόγους και τους δρομείς που προσπαθούν για την ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία των ανθρώπων. Ακόμη, η διοργάνωση και η ανάπτυξη του αγωνίσματος του Μαραθωνίου δρόμου, με σκοπό την διάδοση του, ώστε ο Μαραθώνιος δρόμος να καταστεί Εθνικό άθλημα, τιμώντας το όνομα του πατέρα των Μαραθωνοδρόμων Φειδιππίδη και του σύγχρονού μας Σπύρου Λούη. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει λαϊκούς αγώνες και ημερίδες, ομιλίες και αθλητικά συνέδρια, καθώς και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο γύρος Ναυπάκτου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο στα πλαίσια της Απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό καθώς και ο Αγώνας Δρόμου «Αριστοτέλειο Μονοπάτι». Σε τακτικά χρονικά διαστήματα ο Σύλλογος διοργανώνει Ημερίδες όπως «Biolife therapy – Μαγνητοθεραπεία – Βιολειτουργικός καφές Aurile»,ημερίδα με θέμα το Ορεινό τρέξιμο, ημερίδα αθλιατρικής υποστήριξης με θέμα διατροφή και τραυματισμοί, όπως και αντίστοιχη για την Παιδική Παχυσαρκία. Ταυτόχρονα οι «Lepanto Runners» παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις όπως το «Run Greece Πάτρα», ο ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» 2017, ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, μήκους 490 χλμ,, ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, αλλά και σε άλλους αγώνες ανά την Ελλάδα. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γεωργία Τρουμπούκη - μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου, πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης, αναπτύσσει Ακαδημία Στίβου για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στόχος είναι να προσφέρουν στα παιδιά τη σωστή διαπαιδαγώγηση μέσω της άσκησης, συνδυάζοντας την ποιοτική προπόνηση με την ψυχαγωγία.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site