Ολοκληρώθηκε η “Nostos Expo 2016”

Ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου η 1η “Nostos” Greek Alternative Expo, έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου.
Περισσότεροι από 90 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που βρέθηκε στη Ναύπακτο από ολόκληρη την Ελλάδα. Περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού, έδωσαν ραντεβού στη Ναύπακτο. Βασικό κομμάτι της έκθεσης ήταν η παρουσία 31 hosted buyers από 25 τουριστικά πρακτορεία και 9 χώρες όπως Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Ρωσία, Ισραήλ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά 674 συναντήσεις.
Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν και οι συνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Από τους βασικούς άξονες των ομιλιών ήταν η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την τουριστική ανάπτυξη, ιδίως στον τομέα της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως είναι ο περιπατητικός, ο ποδηλατικός, ο ιαματικός αλλά και ο αγροτουρισμός.
Μορφές τουρισμού για τις οποίες υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ελλάδα. H 1η “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo έδειξε ότι ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, από τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, Παναγιώτη Λουκόπουλο και με την παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ αλλά και τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και επιδείξεις αθλημάτων όπως mountain bike, από τους πρωταθλητές Ελλάδος Δ. Αντωνιάδη, Ι. Συρίγο και Π. Κολοβό, ιππασία, από τον Ιππικό Όμιλο Ναυπακτίας & Δωρίδας, τοξοβολία από τους Hellas Archery,τον Σύλλογο «Πέλοψ» Πάτρας και kite surf από τον Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης. Επίσης, το πρόγραμμα περιλάμβανε γευστικές δοκιμές γύρω από τη γαστρονομία. 
  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site