«Δρόμοι του Lepanto»

Γεννήθηκε στη Ναύπακτο το δίκτυο πόλεων «Δρόμοι του Lepanto»,ένα δίκτυο χωρών, δήμων, συλλόγων και φορέων Ευρωπαϊκού επιπέδου που έχουν κοινό παρονομαστή την ιστορική κληρονομιά της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Η τελετή για την επισημοποίηση του δικτύου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο πάρκο αφιερωμένο στον Θερβάντες, στο Ενετικό κάστρο της Ναυπάκτου, με την παρουσία του Giovanni Ardizzone, περιφερειάρχη Σικελίας του Pietrangelo Pettenò, διευθυντή του Marco Polo system της Βενετίας, του δημάρχου της πόλης της Ναυπάκτου Τάκη Λουκόπουλου, του αντιδημάρχου Γιάννη Ράπτη, εκπρόσωπους πόλεων που παίρνουν μέρος στο δίκτυο, εκπροσώπου της Κεντρικής ένωσης Δήμων Ελλάδας , αλλά και απεσταλμένων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήρθαν στη Ναύπακτο για να καλύψουν αυτό το γεγονός.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του δικτύου έφτασαν στον ιστορικό χώρο του αρχοντικού Μπότσαρη, όπου συνεδρίασε η εξελεγκτική επιτροπή του δικτύου, η οποία εξέλεξε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο από τις αντιπροσωπείες της Ελλάδα, της Ισπανία, Γερμανίας, Ιταλίας και της Κύπρου.

Το δίκτυο πόλεων δεν είναι μόνο μια πολιτιστική οντότητα, αλλά ένα πραγματικό «εργαλείο» για συν-δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάπτυξης στην Ευρώπη και την λεκάνη της Μεσογείου, με εκδηλώσεις, μελέτες, προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και του τοπικού τουρισμού, σε όλες τις χώρες και κοινότητες που εμπλέκονται σ’ αυτό. Η έδρα του δικτύου πόλεων θα είναι η πόλη της Ναυπάκτου. Ένα εγχείρημα μεγαλόπνοο και αρκετά σύνθετο στην υλοποίησή του.
  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site