«Σε λειτουργία ο Ποδηλατοδρόμος στη Ναύπακτο»

Παραδόθηκαν σε 340 Ναυπάκτιους δημότες ποδήλατα ειδικής κατασκευής για κίνηση στην πόλη κατάλληλα και για άνδρες και για γυναίκες.
Ο Δήμος Ναυπάκτου στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από το ποδήλατο προχώρησε στη χρονοδιάθεση 340 ποδηλάτων easybike στους κατοίκους της πόλης, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου στη Ναύπακτο, έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα ποδήλατα θα χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της πόλης για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, μέσω του ποδηλατοδρόμου που έχει συνολικό μήκος 5,5 χιλιομέτρων.
Tα ποδήλατα δίδονται δωρεάν για δύο μήνες στους κατοίκους και στην συνέχεια επιστρέφονται προκειμένου να διατεθούν ξανά.
Ταυτόχρονα ξεκίνησε να λειτουργεί και ο δικτυακός τόπος www.nafpaktosbikes.gr για την ενημέρωση των δημοτών σε ότι αφορά το ποδήλατο, ενώ εμπεριέχει όλα τα στοιχεία λογαριασμών χρηστών καθώς και συνεχές ενημερωτικό υλικό τόσο για την χρήση όσο και για την συντήρηση των ποδηλάτων ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών, μεθόδων, διαδρομών, και πρακτικών χρήσης των ποδηλατών.
Για την υποβολή αίτησης, ο δημότης θα πρέπει να προσέρχεται στην ειδική υπηρεσία του Δήμου Ναυπάκτου (τηλ.:2634360115 - 2634360155) με την ταυτότητα του και το αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ).
Οι αιτήσεις για την παραλαβή ποδηλάτου υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.
Στις υποχρεώσεις του δημότη περιλαμβάνονται τόσο η καλή χρήση, όσο και η συντήρηση και η έγκαιρη επιστροφή του κατά την λήξη του χρόνου διάθεσής του.
Σύντομα ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πλήρους αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης, με ποδήλατα που θα διατίθενται σε κατοίκους και επισκέπτες.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site